افراد دیابتی جهت استفاده از ارتزها و محصولات کف پا(شامل کفی، کفش، جوراب و...)به طور کلی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند:
1-عمومی و راحتی(comfort):این دسته از افراد دیابتی دارای پایی سالم و فارغ از هر تفاوتی چه از لحاظ قوس کف پا، استخوانها و بافتهای کف پا، دفرمه بودن پا و ... می باشند.
2-طبی و تخصصی(medical):برای این دسته از افراد دیابتی محصول به صورت انحصاری برای فرد تجویز و ساخته شود.بعنوان مثال:
*برای قوسهای غیر نرمال کف پا
*برای افراد دارای میخچه
*برای افراد دارای خارپاشنه
*برای افرادی که پای آنها دفرمه
*برای افراد دارای هالوکس والگوس
و ...
برای افراد دیابتی طبقه مدیکال به صورت یک قالب کلی و خاص برای همه افراد این جامعه نمی توان نسخه ای تجویز کرد. بلکه هرکدام از زیرگروه ها با تعریف محدودیت ها و نیاز ها باید ساختار و عملکرد آن تعریف شود.
اما برای افراد دیابتی طبقه comfort کافی است نگاهی کلی به بحث بالانس و تعدیل فشارهای موضعی کف پا در نقاط پر فشار و کاهش نیروهای موضعی در تماس کلی با سطح کف پا را داشته باشیم و رویه کفش در آن به گونه ای طراحی شود که از هر نوع جراحت و اصطکاک در نقاط متداول و مرسوم که در پای افراد دیابتی رخ می دهد، جلوگیری شود.
بافت و ساختار انحنای پا در افراد دیابتی نسبت به میزان قند خون آنها وابسته است بعنوان مثال فردی که دارای قند خون بالا می باشد، احتمال حجیم شدن بافت پای ایشان در ناحیه متاتارسال و پاشنه پا می باشد. در این صورت این افراد با توجه به تعریفی که برای تقسیم بندی افراد دیابتی صورت گرفته به علت دفرمه شدن بافت پای آنها به طبقه مدیکال ارجاع می شوند.